Söndag den 9 februari kl 16.00 Navarra

Folkmusik med fart och fläkt
Navarra har sedan starten 2009 uppmärksammats för sin oemotståndliga energi och sitt genuint originella förhållande till nordisk folkmusik. Första albumet Nya Fönster nominerades till Manifestpriset för årets folkmusikalbum och pris för årets nykomling på Folk- och världsmusikgalan 2012. Musiken är både komplex och enkel, ösig och ömsint, och de nyskrivna texterna har fått många att hitta in i en genre där traditionstexterna ibland känns främmande. Bandet har spelat på de flesta stora scener för folkmusik i Sverige och Norge.
foto: Harald Nilsson
Foto: Harald Nilsson
Arvid Kästel, pianist från Värmland, med bakgrund inom jazz, pop och folk. Gillar stökiga rytmer  Spelar också med gruppen The Woods, spelmannen Mats Berglund och Winding Stairs.
Sofia Bergström, Jönköpingstjej som trollbinder publiken med sin fullständiga scennärvaro och vardagsfilosofiska texter. Bakgrund i teatern och medlem av vokaltrion Lyss.
Erika Risinger, flitigt frilansande violinist och riksspelman med rötter i Dalarna och Skåne. Musikalisk ledare för folkmusikstorbandet World Wide Orchestra och lärare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. www.erikarisinger.se
Carl-Johan Groth, slagverkare med bakgrund i Arvika och jazzen, men även prisbelönt folkmusiker i duon Taket. Spelar förutom med Navarra med årets jazzkometer Isabel Sörling Group.
www.navarra.me

Entré 120 kr