Bilder från föreställningar

All Världens Musik på Andersberg 13 maj 2023

 Lördag 13 maj var det konsert i vår serie All Världens Musik. Radiant Arcadia från Danmark stod för underhållningen i Festsalen på Medborgarservice Andersberg. 
Torsdag och fredag genomförde de bejublade workshops och skolkonserter i Halmstad Kommun. Vilken glädje att få ge barn en upplevelse av detta slag. 

Radiant Arcadia är en bländande kvinnlig orkester från flera länder som spelar och sjunger varandras musik. Musik från bl a Mellanöstern, Syd- och Nordeuropa, Pakistan och Mongoliet. 

Varför nöja sig med ett språk, när man kan sjunga på flera eller riktigt många? Genom musiken visar vi att människor kan mötas oavsett skillnader och oenigheter. 

Med muslimsk, kristen och judisk bakgrund presenterade de olika musikaliska genrer från mongolisk strupsång (övertonssång ) till opera, hopsa (folkdansmusik) till sufisk qawwali musik.

Radiant Arcadia utanför Festsalen

Radiant Arcadia på Andersberg

Njuter i solenTänk att dragspel och sax kan svänga så braSnygg graffiti på Medborgarplatsen

Ungdomar från skolkonserten kom även till lördagens konsert och då de kunde sångerna fick de vara med på scenen. Susanna Lindeborg Live på Kulturverket 29 april 2023

Lördag 29 april var det konsert med Susanna Lindeborg på Kulturverket i Onsjö. Susanna bjöd på pianoimprovisationer med elektroniska inslag. Vi fick höra ett spännande möte mellan improvisationer, egna kompositioner med elektronisk musik och flygel. Musik som rörde sig i landskapet kring jazz och fria improvisationer.Konserten filmades av Susannas filmteam

Kajsa överlämnar blomster till SusannaAll Världens Musik på Andersberg 16 april 2023

Söndag 16 april var det premiär för Dhoad Gypsies of Rajasthan Indien i vår serie All Världens Musik. I en fullsatt Festsal på Medborgarservice Andersberg dansade, skrattade och klappade vi händer tillsammans. Olika generationer, religioner, etniciteter samlades i en känsla av gemenskap, kärlek och glädje med dessa härliga musiker från Indien.Härlig aktivitet på alla åldrar i en fullsatt Festsal