Onsdag den 3 augusti kl 19

Hyllning till Pablo Casals


Rohan de Saram Cello
Magnus Andersson         Gitarr
Sebastian Enhamre        Piano

Den legendariske cellisten Rohan de Saram besöker Halmstad för en konsert på Kulturverket tillsammans med gitarristen Magnus Andersson och pianisten Sebastian Enhamre.

Rohan de Saram är en av världens förnämsta cellister och studerade för cellisten Pablo Casals från det han var 10 år. Han har också studerat i Italien och England. 21 år gammal spelade han Khachaturian's Cello Concerto med New York Philharmonic Orchestra i Carngie Hall och har personligen arbetat med diverse storheter i musikhistorien såsom Zoltán KodályFrancis Poulenc, Sir William Walton and Dmitri Shostakovich. Rohan var senare verksam även i den berömda Arditti kvartetten. Förutom den klassiska repertoaren har han har intresserat sig för ny musik och även improvisation.

Magnus och Rohan
Idag spelar han solo eller i speciella ensembler där han har möjlighet att helt följa sin egen artistiska vision. Han spelar gärna med Magnus Andersson, som är nestorn i ny musik för gitarr i Sverige. Magnus har liksom Rohan turnerat i hela världen. Han studerade i Sverige, sedan i Italien, England, Tyskland, Spanien och kom därför i kontakt med det internationella musiklivets aktörer vilket bl a har medfört internationella samarbeten och att en hel mängd verk komponerats för honom. Med på konserten är den unge pianisten Sebastian Enhamre.

Sebastian
Programmet kommer att bestå av musik från olika tidsepoker.

Fri entré!

Det finns möjlighet att beställa take away sushi och mingla med musiker och publik efter konserten.