En kväll med två konserter

Kulturverket i Onsjö - Onsdag 3 juli kl 19.00 
Naoko Sakata  – solopiano och Linchpin – piano och slagverk


Naoko Sakata leder Naoko Sakata trio, men medverkar också i andra ensembler. Hon har spelat in cd skivor och turnerat i världen. För närvarande spelar hon mycket solo.Naoko har fått stora priser bl a Jazzkatten, Sveriges radio jazz pris, Alice Babs jazzstipendium. Hennes orädda improvisationsstil och känslostarka spel är hennes varumärke. Musiken rymmer allt från lugn och poetisk skönhet till intensivt och explosivt kaos, som flätas ihop i ett personligt uttryck.
En motivering lyder:
”Hennes musik varierar från kraftfullhet till lyrik. Teknisk briljans kombineras med energi och mod. Naoko har redan berikat den svenska jazzen med sin självständighet. Den svenska jazzscenen har med henne blivit avsevärt rikare.”Linchpin är en unik duo som består av den finske grammisnominerade pianisten Joona Toivanen och den mångfasetterade slagverkaren svenska Ebba Westerberg och som framför både nyskrivet och improvisationer.


Linchpin utforskar världar av klang och rytm. Med preparerad flygel och variationsrika slagverk skapas musik i nuet där lyssnaren bjuds in till en skönt klingande, innerlig, lågmält intensiv och annorlunda konsertupplevelse inom genren nutida-impro-kammarmusik.

”hypnotiskt, finstämt men ändå svängigt”


Biljettbokning: kulturverket@telia.com eller 035 30045
Förköp genom swish: 0706 167598
Entré: icke-medlemmar 200 kr
Medlemmar 100 kr, medlemskap 100 kr
Fri entré: barn, ungdom, stud, nyanlända
Boka fribiljett för en kulturkompis som behöver det!