Söndag 4 oktober kl 16.00 Musikalisk föreställning

Mozarts Constance mellan dröm och verklighet

Mozarts hustru Constance blickar på sin ålders höst tillbaka på sitt liv före och efter Mozarts bortgång. Constance minns i ord och ton tillsammans med sina två vänner Sångerskan och Pianisten. Tillsammans formar de en föreställning i Mozarts anda kring en stark kvinna och ett märkligt människoöde.

Viveca Servatius, berättare

Maria Baczynski, sång Johan Westre, piano

Viveca Servatius Fil. dr i musikvetenskap och författare till biografin ”Constance Mozart”. Även specialiserad i gregoriansk sång och Hildegard av Bingen, därtill musiker, rytmikpedagog, dansledare m.m. Har varit ledare för vokalensemblerna Schola Gregoriana Holmiae och Symphonia.

Maria Baczynski Fil. kand. Sångstudier för bl.a. Solwig Grippe och Torsten Föllinger, utbildning i romansinterpretation, har medverkat i Musikdramatiska Ensemblen, Oscarsteatern (Animalen, My Fair Lady) m.m.

Johan Westre Utbildad för bl.a. José Ribera vid Edsbergs musikskola och Hans Leygraf vid Mozarteum i Salzburg. Framträder både med solokonserter och som ackompanjatör. Har spelat in ett flertal CD-skivor, med bl.a. Mozart och Chopin.