Söndag 8 november kl 16.00 La Lumière du Nord

La Lumière du Nord "La Voix de l’Amour"

Kristin Mulders - mezzosopran Jennifer Dill - traversflöjt Pernille Petersen - blokkfløjter Gunnhild Tønder - cembalo

Den danska ensemblen La Lumière du Nord ger publiken ett enastående tillfälle att höra vacker vokal- och instrumentalmusik av de franska komponisterna Rameau, Campra, Couperin & Boismortier. Vi får höra både fransk musik som gränser till folkmusik och mer utåtvända italienskinspirerade musiken.



La Lumière du Nord är en ny ensemble, som består av musiker från Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland och Kroatien. De har alla har sin bas i Köpenhamn. Alla specialiserat sig på fransk musik från 1700-tal och 1800-tal. Under denna perioden blomstrade musiklivet på slottet i Versailles. Komponisterna vid hovet raffinerade sin stil i charmerande och underhållande kantater och pompös instrumental dansmusik.

Ensemblens medlemmar uppträder med en lång rad välrenommerade ensembler i Europa: Concerto Copenhagen, Orchestre Les Siecle, Eslövs Kammarorkester, De Nederlandse Bachvereniging, Ars Nova Copenhagen och Camerata Øresund. De har studerat på musikhögskolor i Oslo, Helsinki, Köpenhamn, Paris, Den Haag, Reykjavik.


För mer info: http://lalumieredunord.dk


Biljetter för konserter på Kulturverket kan bokas på kulturverket@telia.com

Biljettpris för icke-medlemmar 200 kr, för medlemmar 100 kr, medlemsavgift 2015 100 kr, stud fri entré