Mansfantasier - en musikalisk varietéföreställning

med Hansi & Gert Schissl 
Kulturverkets konsertsal Söndag 27 oktober kl 16.00


Medverkande: Catharina Backman och Carin Blom och glas, flaskor, ölburkar, dragspel, sång m m
Gretli och Heidi undersöker sina fördomar och erfarenheter om män i en
klangfull drag-varieté. Tillsammans med Gretli & Heidi Brothers skärskådar männen de är - vill bli - och förväntas vara. Med sina unika glasinstrument, sina dragspel och sin manssång befäster de sin ställning som världens härskare. 

Titeln Mansfantasier kommer från sociologen Klaus Theweleits bok med samma namn. I vår musikaliska varieté har vi använt våra erfarenheter och fördomar om män för att skapa musik i Gretli & Heidis anda; poesi, tragik och komik.
Gretli & Heidi Brothers spelar på glas, flaskor, ölburkar, dragspel m.m.
De uttrycker sin mångskiftande manlighet i sorgesånger, barrundor, hjälteepos och andlig begrundan.
Bakgrund: Gretli & Heidi började som ett musikaliskt och artistiskt samarbete mellan musikerna/komponisterna Catharina Backman och Carin Blom i Varieté Vauduvill 1989, där de förlade sina musikaliska skådenummer till ett fritt framfantiserat alplandskap. De har sedan dess komponerat för och spelat på egenkonstruerade instrument byggda av olika sorters vardagsföremål, med fokus på glas. För mer info se www.gretliheidi.com

DN:
Kvaliteter som fick fullt utrymme efter paus då Backman och Blom i tyrolska utstyrslar genom att spela på flaskor, skålar och dricksglas upptog oss i sitt ”tyrolska” universum.
Tillsammans fick vi också fara ut i en liten båt på Bodensjön där vi överraskades av dimma. Och fick uppleva hur fantastiskt det är att vara vilse i Tyrolen.

Biljettbokning: kulturverket@telia.com eller 035 30045
Förköp genom swish: 0706 167598 
Entré: icke-medlemmar 200 kr
Medlemmar 100 kr, medlemskap 100 kr
Fri entré: barn, ungdom, stud, nyanlända

Boka fribiljett för en kulturkompis som behöver det!