Magnus Holmander & David Huang

Kulturverkets konsertsal  Söndag 23 februari kl 16.00

”RISING STAR konsert” med en verkligt spännande och skicklig duo med Magnus Holmander, klarinett och David Huang, piano

Den unga superduon turnerar f n som Rising Star Artists på femton stora scener i Europa,  bl a Musikverein i Wien, Het Concertgebouw i Amsterdam, L'auditori i Barcelona, Elbphilharmonie in Hamburg och Cité de la musique i Paris och gör ett nedslag på Kulturverket i Halmstad!

”Vi kommer vi att blanda vacker klassisk musik och fartfylld nyskriven svensk musik samt bjuda på ett och annat jazzinslag.”

Programmet innehåller bl a  Robert Schumann, Avishai Cohen, Rolf Martinsson och Magnus Holmander, Molly Kien, Alban Berg och Arvo Pärt.


Magnus Holmander, klarinett
Lysna på youtube: Suite Fantastique" Rolf Martinsson

Magnus Holmanders passion för nutida musik och experimentella nyfikenhet har resulterat i samarbeten med bl.a. Rolf Martinsson och Anders Hillborg. Detta har lett till en rad solistuppdrag i t.ex. Royal Festival Hall i London, Auditorium i Milano, Stockholms konserthus, Berwaldhallen och Grieghallen i Bergen.

Magnus arbetar även med den nya generationen svenska kompositörer Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad, Benjamin Stearn, Molly Kien och Klara Stirner.

Magnus har medverkat som klarinettist, magiker och dansare i Martin Frösts produktioner Dollhouse och Genesis runt om i Norden. Senaste besöket på Kulturverket var han "Ung & Lovande” i Sveriges största tävling för kammarmusik med accordionisten Irina Seroytuk. Förutom ”Ung och Lovande”, "Rising Star ” har han vunnit en mängd andra prestigefyllda priser.

"Klarinetternas Håkan Hellström"
Mats Bergström, gitarrist

"...his technical mastery of the clarinet is stunning”
Anders Hillborg, composer

"...one of the most full-fledged clarinettists around in Sweden today"
Martin Fröst, clarinet soloist

"...his stage appearance is magical in every sense"
Rolf Martinsson, composer

www.magnusholmander.com


David Huang, född i Kina, flyttade till Sverige som liten. Han har studerat piano för flera kända pianister i Stockholm och Norge, Shuang, Lindblom, Bojsten, Hlinka, Gimse samt på kontinenten och sedan tagit solistdiplom för prof. Mats Widlund.

David har fått diverse stipendier och priser, t ex Steinway Piano festival. 2012 vann han som förste svensk en internationell  tävling i Ryssland, 2014 vann han Sveriges största musiktävling Solistpriset och blev Sveriges Radios P2 artist Artist in Residence.

David brinnande intresse för kammarmusik har lett till många samarbeten med etablerade musiker. Dessutom bildade han Sveriges kammamusiksolister 2010, en kringresande festival för att förnya och föryngra kammarmusikscenen i Sverige och var med och startade konsertserien ”Hör och häpna på Musikaliska” för att framföra mera sällan spelad kammarmusik.
http://www.davidhuang.se

foto: Stina Gullander

Biljettbokning: kulturverket@telia.com
Förköp genom swish: 0706 167598
Entré: icke-medlemmar 200 kr
Medlemmar 100 kr, medlemskap 100 kr
Fri entré: barn, ungdom, stud, nyanlända

Du kan också boka fribiljett för en kulturkompis som behöver det!