Stockholms Saxofonkvartett

Kulturverkets konsertsal

Kulturverket startar sin verksamhet efter coronauppehållet söndagen den 6 september kl 16.00 och beroende på publikintresse eventuellt en konsert kl 18.00 med Stockholms Saxofonkvartett.

Konserten kl 16.00 är till för publik i högriskgrupp, personer som lever socialt isolerat, är 70+ eller har underliggande sjukdom.
Blir det stort intresse för konserten så upprepas den kl 18.00 och då är alla som är försiktiga i sitt levnadssätt välkomna.

Bokning på mejl eller telefon krävs. När man fått en plats ska man betala med swish, det finns ingen biljettkassa. Har man inte swish kontaktar man Kajsa. 

Konserterna är kortare utan paus och fika och endast 15 personer får plats. Det är glest möblerat.

För att undvika kö så används två ingångar, den ena genom dörren till höger på framsidan av huset, den andra genom altandörren på baksidan. Huvudentrén kommer inte användas. Vid bokning får man besked på vilken ingång man ska använda. Man sätter sig närmast den ingång man använder. 

Har du frågor eller vill boka skriv till kajsa.bacos@gmail.com eller ring Kajsa på 0703 144435

Spännande konsert med Sveriges mest vitt beresta blåskvartett!

Stockholms Saxofonkvartett presenterar musik av bl a:

Aftab Darvishi (Iran) - Hidden dream 
Monthati Masebe (Sydafrika) - Disturbed Taboo 
Matthew Peterson (USA/Sverige) - Ur Dance Party Playlist
Patricia Bedregal (Bolivia)- Non ledigas que regreso Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik.
Kvartetten som bildades 1969, har fått sig tillskrivet mer än 700 verk av svenska och utländska tonsättare. Ensemblens nuvarande besättning består av Linn Persson, Leif Karlborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad.

Stockholms Saxofonkvartett drivs av en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma. De framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus. 

Kvartetten har stor resvana – de har turnerat runt om i Europa (t. ex. Baltikum, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Ungern, Grekland, Polen, Bosnien, Serbien, Kosovo, Rumänien, Ryssland, Georgien, Ukraina), och de har framträtt i Iran, Bolivia, USA, Turkiet, Egypten, Israel, Sydafrika, Japan, Kina och Mongoliet.
Stockholms Saxofonkvartett sprider svensk musik i utlandet och tar med sig nya musikaliska erfarenheter och upplevelser hem till den svenska publiken.

SVENSKA DAGBLADET
”Den här typen av musik uppnår endast sitt mål om den framförs av utomordentliga musikanter, och det är stockholmarna definitivt.”

Smålandsposten
”Här finns en otrolig spelglädje och en befriande och kreativ attityd till materialet. Humor och virtuos teknik, skämtlynne och seriöst artisteri – allt samsas hos kvartetten.” 

Entré 200, medlemmar 100