All världens musik på Andersberg.  

FRI ENTRÉ!                                                                                 

HFAB:s tält utanför Festsalen 

Grönevångs Torg 2

Lör 4 dec kl 18


”Glöggkompaniet”

Agnes Åhlund - sång & bouzouki
Davy Garner 
- sång & fiol
Thor Ahlgren - sång, lutor, durspel, säckpipa och flöjter
Emma Engström - sång & piano
Björn Peterson - sång & kontrabas
Med sången i fokus och med rötterna i nordisk, skotsk folkmusik och visa gör gruppen vemodiga, dansanta och medryckande tolkningar av vintermörkrets låtskatter. Ta del av en stämningsfull julkonsert som sprider glädje och ljus i årets mörkaste månad. Med stort engagemang och en rejäl dos entusiasm låter bandet influenser från jazz, salsa och amerikansk old-time blandas med en stor kunskap om, och kärlek till, den svenska och keltiska folkmusiken.


Lekfullhet och känsla av gemenskap som vi förknippar med julfirandet. Den variationsrika, akustiska instrumenteringen gör att bandet med lätthet hanterar de flesta slags scener. Detta vare sig det krävs lågmäld stämningsmusik, elförstärkt röj eller vadhelst som skulle kunna finnas däremellan - allt med en energi som sprider glädje och ljus i vintermörkret!


https://gloggkompaniet.seKulturverkets konsertsal  entré 200 medl 100

OBS! Biljettbokning på kajsa.bacos@gmail.com eller sms 0703 144435

Eftersom salen är liten ber vi er beakta vår önskan om minst 2 vaccinationer.


Söndag 5 december kl 16.00


TRIO KATASTROFA                 Galet kul och crazy!

”Vild balkanmusik och tunga polskor!”

Sofia Högstadius, fiol
Matija Solce, dragspel
Stefan Hedborg, trummor


Med glädje, glöd och inte minst humor spelar trion en galen mix av främst bulgarisk och svensk folkmusik.


Bandet består av den internationellt verksamme dockteater- och dragspelsvirtuosen Matija Solce, den multi-genrekunniga svensk-chilenska percussionisten Stefan Hedborg samt Umeå-födda violinisten Sofia Högstadius som specialiserat sig inom bulgarisk folkmusik. 


Trion tog sin fasta form omkring 2016 och har under de senaste åren turnerat flitigt runt om i Skandinavien, Balticum, Europa och Latinamerika.


"Trio Katastrofa är som att åka med ett ultrasnabbt tåg på en ostadig räls, men på ett sätt som gör att du aldrig vill kliva av. Det är dramatiskt och spännande, som den bästa sortens actionfilm med en oväntad twist precis i slutet. Långsamma, vackra bulgariska melodier möter en skådespelande pandabjörn och en och annan finsk polka. Det finns inte en chans att du lämnar en Trio Katastrofa-konsert oberörd!” /Konsertbesökare


http://sofiahogstadius.se/trio-katastrofa/

Facebook https://www.facebook.com/TrioKatastrofa/ 

Youtube Trio Katastrofa - Pavle mi pie  Trio Katastrofa - 7/11 

Ett turnésamarbete med Musik över KattegattSöndag 7 november kl 16.00       Sensationell duo!

Lena Nowak klarinett

Ahmad Al-Khatib oud
Med en repertoar av samtida verk av Ahmed al Khatib som väver ihop arvet från arabisk musik med modiga nya idéer, undersöker duon enkelheten och komplexitet, melodi och harmoni vävt samman i en intrikat rytmisk ramverk. De tar dig med på en resa genom stora känslomässiga landskap.


"Ahmads spel är tekniskt utvecklat, nyansrikt och själfullt. En kärleksförkunnelse till den vackra arabiska lutan!"
Mats Einarsson, producent, Sveriges Radio
"Nowak visar att klarinetten mycket väl kan inkorporeras i arabisk musik, inte bara klangmässigt utan också i högsta grad melodiskt. Dynamiken i hennes spel och de stundtals oerhört snabba fraserna gör sig utmärkt tillsammans med ouden och slagverken, och andra gånger lägger hon långa, mörka toner som en botten för lutan att brodera ut över."
Tidskriften Lira


Ahmad Al Khatib beundras i Mellanöstern som en värdig efterträdare till de största av oud-spelarare.
Han föddes i ett palestinskt flyktingläger i Jordanien och lärde sig spela oud redan under barndomen. Han studerade musikologi och klassisk cello på Al-Yarmouk University (Jordanien) där han vann första pris i solo-tävlingar 1990 och 1991. Efter examen 1997, bosatte han sig i Ramallah (Palestina) där han började undervisa vid Edward Said National Conservatory of Music i East Jerusalem vars Oriental Music Department han senare kommer att leda. Sedan 2004 är han bosatt i Göteborg där han undervisar på Musikhögskolan. Han är en enastående artist som spelat i flera olika konstellationer genom åren. Med ett slags renhet och djup utforskar han oudens hela uttryck och söker outtröttligt efter nyanserna. 

Lena Nowak är en Göteborgs-baserad, polsk klarinettspelare. När hon studerade klassisk musik vid Fryderyk Chopin University i Warszawa fortsatte hon samtidigt sin karriär som improvisatör och folkmusiker. Hon studerade därefter vidare vid Musikhögskolan i Göteborg (Världsmusikavdelningen) under ledning av Ahmad Al Khatib. I sitt spel använder hon tekniker och idéer med olika musikaliska bakgrunder, som visar färgerna och möjligheterna på klarinetten som ett uttrycksverktyg och en bro mellan olika stilar. När hon studerade arbetade hon som frilansmusiker, turnerade i Europa, Ryssland och Mellanöstern, mest med Warszawa Sentimental Orchestra och Ahmad Al Khatib. Hon spelade in flera album varav den ena fick den polska radioprisen för bästa folkalbum 2016.


Ett turnésamarbete med Musik över Kattegatt