Lördag 23 oktober OBS! kl 17.00 på Najaden, Halmstad


Du är mitt liv –Enta Oumri – انت عمری
 med Bosphorus Ensemble

Under ledning av Ahmad-al-Khatib


Berömd musik från Mellanöstern, Armenien samt nykomponerad musik


Konstnärlig ledare och orkesterledare är oud-spelaren Ahmad Al-Khatib.


Bosphorus Ensemble – en orkester från Göteborg med tjugotalet musiker – presenterar ett nytt spännande konsertprogram med bl a en av Egyptens mest berömda och längsta sånger som 1964 gjordes känd av en av Mellanösterns absolut största stjärnor: Umm Kulthum. Den storslagna sången, som i sitt original är cirka 40 minuter lång, heter på arabiska “Enta Oumri”, på svenska: “Du är mitt liv”. Sångsolist är Avin Omar. Orkestern leds av Ahmad al-Khatib som också spelar oud och undervisar på Musikhögskolan i Göteborg.


I det nya konsertprogrammet ingår även ett medley av traditionell armenisk folkmusik och nyskrivna kompositioner. På konserten medverkar elever från Kulturskolan och som deltagit i workshops under hösten. 


Orkestern framträder i alla Hallands kommuner under hösten 2021 och våren 2022 och elever från alla kulturskolor medverkar. Turnén går också i VG-län och Sörmlands län.


Hela programmet är cirka 60 minuter utan paus.


Riskgrupp sitter på de främsta raderna med en tom rad bakom. Det är önskvärt att man är vaccinerad av hänsyn till dem som är äldre eller sköra. Ovaccinerade ombedes sätta längre bak. Har du förkylningssymptom stanna hemma!


Konserten görs i samarbete med Kulturverket, Possibilitas, Konserthusgruppen, Serbiska KIF Halmstad, Moria med stöd av Musikverket, Kulturrådet, Region Halland, Halmstad Kommun, Folkuniversitetet. 


Najaden är fullt anpassad vad gäller funktionsvariationer.


För biljetter och biljettpriser se www.nortic.se


För mer info: kulturverket@kulturverket.se