Kulturverket program 2023 vår och sommar

Kulturverkets konsertsal 
Entré: 250 kr (medlemmar 150 kr), barn och unga fri entré


Söndag 26 mars kl 16.00

”Stor musik av Dvorak i litet format”

Jakob Koranyi, cello
Markus Kvint, flygel

Bokning i god tid rekommenderas!

Antonín Dvořák: Cello Koncert in h-moll, Op. 104, B. 191
Allegro
Adagio, ma non troppo
Finale: Allegro moderato — Andante — Allegro vivo 


Den svenske cellisten Jakob Koranyi har etablerat sig på den klassiska musikscenen som en av Europas mest intressanta solister. Berömd för sin virtuositet, känsliga klang och passion för mångsidiga och innovativa program, har han turnerat scener i världen i Wien, Köln, New York, Paris, Bryssel, Amsterdam, Barcelona, Stockholm och Hong Kong för att nämna några.


Läs mer om Jakob och hans musicerande och fina Järna Festival Acadmey Jakob Koranyi | IMG Artists    Jakob Koranyi - YouTube


Markus Kvint är en pianist som har de senaste åren framträtt som solist med Kungliga filharmonikerna, Gävle symfoniorkester, Norrköping symfoniorkester samt Uppsala kammarorkester i ett projekt som presenterar Beethoven för den yngre publiken. Markus har turnerat i USA, Kanada och Sverige som ackompanjatör till 2015 års Jenny Lind-stipendiat, sopranen Sara Swietlicki. Som solopianist och kammarmusiker har han uppträtt på festivaler i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike. 

Vi tar in ett begränsat antal publik på Kulturverket, därför rekommenderas bokning, helst per mejl, annars sms på telefon eller telefon 0703 144435. 


För mer info ring gärna 0703 144435 eller mejla kajsa.bacos@gmail.com


ALL VÄRLDENS MUSIK 
Festsalen på Andersberg 
Grönevångs Torg 2

FRI ENTRÉ
OBS!
Söndagen den 16 april kl 16.00
Dhoad Gypsies of Rajasthan, Indien
Dhoad Gypsies är ett kollektiv av fulländade, kloka och pigga musiker, sångare och dansare från olika generationer. Med sex musiker, en dansare och en fakir, bjuder på dagens Bollywoodska filmhits och traditionell indisk folkmusik blandade i en virvelvind av färger, dans och ljud. En totalupplevelse med äkta smak av Indien. 
Spektakulär föreställning utlovas! 
https://www.dhoad.com


Kulturverkets konsertsal

Lördag den 29 april klockan 16.00

 

Susanna Lindeborg live

Pianoimprovisationer med eller utan elektronik.

 

Ett spännande möte mellan improvisationer, egna kompositioner och elektronisk musik och flygel. Musik som rör sig i landskapet kring jazz, fri improvisation med eller utan ljudbearbetningar.
 
Entré: 250 kr (medlemmar 150 kr), barn och unga fri entré

Vi har under många år hört henne i Mwendo Dawa, Natural Artefacts och Lindeborg/Johansson Duo, med vilka hon under alla år turnerat internationellt i ett 25-tal länder Här möter vi henne på egen hand. Som solist har hon då och då framträtt under åren med eller utan elektronik på ställen såsom Prag solopianofestival, Centre Culturel Suedois i Paris, radiostationen Music Choice i London, invigningskonsert i Berwaldhallen av Klavertramp på 80-talet mm mm. 
www.youtube.com/artelljay 
www.youtube.com/user/MwendoDawaClassic 

ALL VÄRLDENS MUSIK 

Festsalen på Andersberg 

Grönevångs Torg 2

FRI ENTRÉ

Lördagen den 13 maj kl 16.00

Radiant Arcadia”En bländande kvinnlig orkester från flera länder som spelar och sjunger varandras musik” - Musik från bl a Mellanöstern, Syd och Nordeuropa, Pakistan och Mongoliet.

”Varför nöja sig med ett språk, när man kan sjunga på flera eller riktigt många?

Genom musiken visar vi att människor kan mötas oavsett skillnader och oenigheter.” 

Med muslimsk, kristen och judisk bakgrund presenterar de presenterar olika musikaliska genrer från mongolisk strupsång (övertonssång ) till opera, hopsa (folkdansmusik) till sufisk qawwali musik.

Bandet bildades  2011 och samarbetet har skapat starka band mellan medlemmarna mänskligt och musikaliskt. http://anjapraest.dk/radiant-arcadia-enKulturverkets sommarprogram 2023 

Vi inviger sommaren med en konsert i Kulturverkets rosenträdgård!

Kulturverkets rosenträdgård (vid regn flyttar vi in i konsertsalen)

Entré: 250 kr (medlemmar 150 kr), barn och unga fri entré

Måndag den 19 juni kl 19.00
”Greklands och Spaniens folkmusik möter cajun från Louisiana”

Thor Ahlgren och Olle Pelayo Lind med unga musikanter


Thor och Olle med gästlärare har hållit en spetskompetenskurs i grekisk folkmusik, flamenco och cajun i 9 månader. Kursen har varat i 9 månader med individuella lektioner och deltagande i en världsmusikensemble och avslutas med en turné i Västsverige. Instrument: bouzouki, munspel, flamencogitarr, säckpipa + blockflöjt, durspel + knappdragspel och slagverk. 


Kulturverkets Rosenträdgård


Under våren kommer förskolor, skolor få ta del av Thor och Olle, Dhoad-Gypsies of Rajastan, Radiant Arcadia.

Kulturverkets swish är 123 598 2806