NYHET!

Kulturverkets konsertsal 

Entré: 250 kr (medlemmar 150 kr), barn och unga fri entré
Söndag 8 oktober kl 16.00
Aayaam

Shafeeq Alsadi Richard Alsadi, (qanun), Prabhat Das (tabla), Joan Peiró Aznar (gitarr)Aayaam är dialog. Aayaam ser in i varandras ögon, håller varandras händer, visar ömsesidig respekt mellan kulturer. En olikheternas konst. Ett erkännande av det musikaliska språkets universalitet. Att leva på 2000-talet gör det möjligt att musiker från helt olika håll att sammanstråla: indisk klassisk tabla, innovativ arabisk Qanun och spansk traditionell och flamencogitarr och skapa en ny musikalisk dimension, med både tradition och improvisation.

Shafeeq Alsadi Richard Alsadi, palestinsk Qanun-mästare, sångare och kompositör lärde sig spela Qanun vid Palestinian Music Academy of Edward Said, fortsatte med masterstudier i världsmusik och improvisation vid Göteborgs musikhögskola och studerar nu vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. 

Han har varit verksam dels som musiker, dels som pedagog vid bl a Bethlehems musikakademi samt arbetar med samhällsprogram i Palestina, en kombination av musik och socialt arbete för flyktingar i lägren i Aida, al-Azzeh, Dheisheh och i staden Betlehem. Hans musik präglas av österländsk och västerländsk fusion. Fred, tolerans och mångkultur genom musik är ett viktigt mål.

Prabhat Das lärde sig Tabla-konsten i en guru-shishya-parampara sedan han var 8 år. Med kandidatexamen i indisk klassisk musik, med huvudämne i tabla och indiska rytmer, tog han sedan masterexamen i världs- och folkmusik och improvisation från Göteborgs musikhögskola. Han har framgångsrikt turnerat med sitt band Kalatva Collective, Aayyam och Xiame Degas Quartet i Europa och Asien. 

Han har också varit knuten till Music Basti, en icke-statlig organisation som fokuserar på att utbilda underprivilegierade barn i musik. För närvarande är han projektledare för Ethno Denmark. 

Joan Peiró Aznar föddes i Potries, södra València. Han har studerat klassisk gitarr i Hochschule für Musik Franz Liszt i Weimar och Göteborgs Musikhögskola, samt flamenco och traditionell gitarr, i Katalonien och Sverige. Han söker inspiration i traditionell musik och poesi från alla regioner i världen, särskilt katalansk och valenciansk traditionell musik. Musik är för honom en universell mötesplats. 

Lyssna på Aayaam

Entré: 250 kr (medlemmar 150 kr), stud, barn och unga fri entré.
Medlemsskap 200 kr
Kulturverkets swish är 123 598 2806

För problem med transport eller biljetter ring 0703 144435