INSTÄLLT PGA SJUKDOM 

Tyvärr måste vi ställa in söndagens konsert på grund av sjukdom. Konserten kommer göras vid senare tillfälle för den vill vi inte missa. Vi återkommer med nytt datum så snart det är möjligt.

Kulturverket i Onsjö
Söndag 24 mars 16.00
"Leçons de Ténèbres" 
Michel-Richard de Lalande (1657-1726)

Entré 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke-medlemmar, medlemskap 100 kr.


Elisabeth Holmertz, vokal

Nora Roll, gamba
Fredrik Bock, teorb
Paul Høxbro, galoubet, tambourin 
 
Den nyskapande sångerskan Elisabeth Holmertz hörde vi senast i originella Odd Size, som framförde Händels Messias på fyra musiker!
 
Texterna i Leçons de Ténèbres (Mörkrets läsningar/lektioner) kommer från Klagovisorna (Gamla testamentet) och handlar om Jerusalems förstörelse 587 BC. 

Vi kan tolka orden utifrån sorgen och vreden när våra egna liv ligger i spillror av skilsmässa, sjukdom eller död. Man kan också säga att bibelverserna illustrerar världens kollektiva sorg över det förgängliga och över det mänskliga lidandet som alltid funnits. ”Vart är världen och mänskligheten på väg?” 


Vi kommer inte undan mörkret, men trots det spelar ljuset en stor roll. Vi får det i musiken av Lalande. Musiken som är så levande, så innerligt vacker och fylld av omtanke, värme och förlåtelse. 


I den här konserten låter vi instrumentalmusik av de Lalande separera de tre ganska mörka lektionerna. På Galoubet (flöjt )och tambourin (trumma)  hör vi sviter med danssatser som ytterligare påminner oss om att livet är till för att levas -  vi måste skratta, dansa och älska när vi kan!


Musikerna har spelat tidig musik tillsammans med flera av Europas ledande barockensembler. Elisabeth Holmertz har också en PhD i konstnärlig forskning. 


För mer info: 

www.elisabethholmertz.com
www.kulturverket.com

Musikexempel: https://youtu.be/MUbYioTQzLQ?si=G7TiyBVb4kMo8F72