Händer i mars: 

Grekisk dans den 14 mars och konsert med Samara 16 mars på Andersberg samt "Lecons de Ténèbres" på Kulturverket 24 mars


Nu startar All Världens Dans!

Torsdag den 14 mars kl 18.30  FRI ENTRÉ

Halmstad har en egen grekisk dansgrupp ”Basilikas" under ledning av Vasiliki Tsaknakis, som lärt många Halmstadsbor dansa sedan årtionden. Vasiliki och gruppen visar före och leder alla danssugna kvinnor i traditionell grekisk dans till grekisk folkmusik. Vi fick en uppskattad försmak på Internationella kvinnodagen på Andersberg.

”Basilikas" hjälper oss sjösätta ”All världens dans” 14 mars och 21 mars samt 18 april och 25 april. Kl 1830 samlas vi i Festlokalen på Andersberg. 

Dans är bra för både kroppen och själen och dessutom får vi en fin samvaro över alla etniska gränser och möjlighet att fika/dricka något i en paus. Planen är att dansa två gånger i månaden till inspelad musik under höst och vår. 

Anmäl helst för fikats skull till kajsa.bacos@gmail.com eller dyk upp. 

När vi blivit duktigare så bjuder Kulturverket in grekiska  livemusiker och så planerar vi för en grekisk fest med grekisk mat, troligen våren 2025.

Om några år kanske vi har dansat förutom grekiskt, även arabiskt, Bollywood, svenskt, latinamerikanskt m m!

OBS! Google maps visar fel på kartan. Ingången är på Grönevångs Torg till vänster om Balkan Grill, i samma byggnad  som biblioteket, men på gaveländen, närmast parkeringen. det går också att parkera utanför Lidl, gå över Andersbergsringen, genom markparkeringen, över det lilla torget.

Sprid detta gärna bland vänner och bekanta.
Arrangemanget görs i samarbete med Halmstads kommuns Medborgarservice, HFAB och ABF.

Några frågor? Skriv till kajsa.bacos@gmail.com

Varmt välkomna!

Kulturverket stöds av Kulturrådet, Region Halland, Halmstads Kommun, ABF